
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Wrzuć makaron do garnka z osoloną wodą i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i masło.
Dodaj drobno utarty czosnek i posiekaną cebulkę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.
Dodaj majeranek, tymianek i pokrojone grzyby. Smaż na średnim ogniu przez 5–6 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bulion i ocet winny, duś jeszcze przez 5–6 minut.
Podlej śmietaną sojową, zwiększ ogień i gotuj jeszcze przez 1–2 minuty.
Podziel na 4 porcje i podawaj z ugotowanym makaronem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Zamiast pełnoziarnistego makaronu użyłam kukurydzy, muszę powiedzieć, że świetny posiłek gotuje się przez chwilę.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego