
Jemy zdrowo i smacznie

Wrzuć makaron do garnka z osoloną wodą i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i masło.
Dodaj drobno utarty czosnek i posiekaną cebulkę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.
Dodaj majeranek, tymianek i pokrojone grzyby. Smaż na średnim ogniu przez 5–6 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bulion i ocet winny, duś jeszcze przez 5–6 minut.
Podlej śmietaną sojową, zwiększ ogień i gotuj jeszcze przez 1–2 minuty.
Podziel na 4 porcje i podawaj z ugotowanym makaronem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo smaczne 👌
Dobre jedzenie. Pełny, kremowy smak grzybów. Nie gotowałam ściśle według przepisu. Nie miałam octu winnego, dodałam kroplę zwykłego octu (bardzo mało, nawet łyżeczki, żeby nie miał pełnego smaku octu) i trochę cukru dla zneutralizowania (po degustacji). Użyłam grzybów mrożonych, które zebraliśmy jesienią, czyli mieszanka grzybów suszonych, grzybów twardych... Makaron też klasyczne penne, które już kupiliśmy. Mieliśmy tylko świeży tymianek w doniczce, nie suszony. Dodałam też trochę suszonego czosnku niedźwiedziego. Zobaczę, czy jeszcze sobie przypomnę przepis. Lubię sosy grzybowe, to nie był cudowny smak. Jedzenie smakowało wystarczająco dobrze, nawet dla mojego brata. Następnego dnia (ugotowałam wieczorem, potem skończyłam jeść na śniadanie) musiałam dodać trochę soli.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego