SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 474 Kcal
  • 12 g białek
  • 20 g tłuszczów
  • 61 g węglowodanów

Składniki

1 porcja

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Obierz selera, marchewkę i pietruszkę. Pokrój je na kawałki o grubości kciuka.

2

Obierz cebulę. Oczyść pora. Pokrój je na kawałki o podobnej wielkości.

3

W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki masła i wrzuć na nie pokrojone warzywa. Smaż przez ok. 4 minuty, ciągle mieszając.

4

Do bulionu możesz dorzucić dowolne resztki warzyw, które masz akurat pod ręką. Bulion nie uda się jednak bez warzyw korzeniowych – marchewki, selera i pietruszki, które stanowią jego podstawę.

5

Z takiej ilości składników uzyskasz około 1,5 litra bulionu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Miloš Buřt
07. października 2023

Niekompletna procedura – smażyć przez 4 minuty i dłużej? Kontynuować wlewanie 1,5 litra wody? Gotować przez 2 godziny? Albo jak długo?

Tłumaczenie automatyczne

EvaConev
10. września 2022

Michaela Marešová
18. sierpnia 2022

Super, a także proste

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1135170
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu