![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Obierz selera, marchewkę i pietruszkę. Pokrój je na kawałki o grubości kciuka.
Obierz cebulę. Oczyść pora. Pokrój je na kawałki o podobnej wielkości.
W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki masła i wrzuć na nie pokrojone warzywa. Smaż przez ok. 4 minuty, ciągle mieszając.
Do bulionu możesz dorzucić dowolne resztki warzyw, które masz akurat pod ręką. Bulion nie uda się jednak bez warzyw korzeniowych – marchewki, selera i pietruszki, które stanowią jego podstawę.
Z takiej ilości składników uzyskasz około 1,5 litra bulionu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Niekompletna procedura – smażyć przez 4 minuty i dłużej? Kontynuować wlewanie 1,5 litra wody? Gotować przez 2 godziny? Albo jak długo?
Tłumaczenie automatyczne
Super, a także proste
Tłumaczenie automatyczne