Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Tymianek wpływa na nasze zdrowie dzięki wielu dobroczynnym substancjom, zawiera błonnik, wapń, żelazo, potas, fosfor, magnez, sód, cynk, miedź, mangan i kwas foliowy, a jego lecznicze działanie znane jest przy biegunkach, zapaleniach przewodu pokarmowego, kaszlu i bólach gardła. Jest doskonałym środkiem dezynfekującym płuca. Można go używać w dowolnym momencie gotowania i jest odporny na wyższe temperatury i długi czas gotowania. W kuchni ma szerokie zastosowanie w sosach, zupach, sałatkach warzywnych, makaronach, dressingach do kapusty, ryb i dziczyzny. Uprawianie go we własnym ogrodzie nadaje mu silny i świeży aromat.