Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Pieczarki to superfood o niskiej wartości kalorycznej, ale sycące. Ale są one ciężkostrawne. Są bogatym źródłem białka, żelaza, potasu, selenu, fosforu, wit. B i D. Przyczyniają się one do naszego zdrowia poprzez poprawę przebiegu cukrzycy i mogą być stosowane w zapobieganiu otyłości, niezdrowej skóry, chorób serca i braku energii. Można spotkać kilka gatunków, z których najbardziej znane są grzyby polne i leśne, a coraz większą popularnością cieszą się portobello. Wybieraj tylko te główki, które są jędrne i nienaruszone. Zawsze myj je przed użyciem. Pieczarki można przyrządzać na kilka sposobów - gotować na parze, grillować, piec lub zapiekać. W menu obiadowym wyróżni się kremowa zupa pieczarkowa.