SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2

Szalotki, marchewkę, pora i czosnek obierz i drobno posiekaj lub zmiksuj na programie do surówek.

3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekane warzywa i duś przez 10 minut.

4

Płatki jęczmienne wymieszaj w dużej misce z purée z dyni, duszonymi warzywami i mięsem, dodaj jajko, tymianek, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz.

5

Wyrób ciasto i umieść je w formie do pasztetów wyłożonej papierem do pieczenia.

6

Piecz 50–60 minut w temperaturze 170–180°C.

7

* Przepis na purée z dyni:

8

500 g obranej dyni pokrój w kostkę i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Piecz przez około 80 minut w temperaturze 170–180°C. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem na gładką masę.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

lenkalatovaicloudcom
24. kwietnia 2024

marie havlova
29. stycznia 2024

świetnie, dziękuję za inspirację. Na pewno zrobię to jeszcze raz.

Tłumaczenie automatyczne

7q2fg95gcdprivaterelayappleidcom
04. października 2023

Świetny przepis :), wracam do niego wielokrotnie.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu