

Tatar z łososia
10 min.
0 min.
Łatwe
4 porcji

Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 80Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 352 Kcal
- 28 g białek
- 24 g tłuszczów
- 6 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Filet z łososia oczyść i drobno posiekaj.
2
Dodaj musztardę, kapary, szczypiorek i szalotkę.
3
Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
4
Tatara podziel na 4 identyczne porcje. Na każdej porcji umieść surowe żółtko, posyp sezamem, udekoruj roszponką i ewentualnie dopraw solą i pieprzem do smaku.
5
* Kapary to nierozwinięte pączki kapara ciernistego. W sklepach znajdziesz je zwykle pod postacią marynaty w słonej zalewie lub occie winnym.
Nasza rada
Do tatara dodaj garść suszonego koperku.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Fajny
Tłumaczenie automatyczne