SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Łosoś

Nie pomylisz łososia w sklepie z powodu jego różowego koloru. Jest bardzo dietetyczny i niskokaloryczny. Zarówno łosoś dziki, jak i hodowlany mają takie same właściwości odżywcze. Zawiera witaminy C, D, E kwasy tłuszczowe omega-3, selen, magnez, jod. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy, układu nerwowego i naczyniowego. Utrzymuje zdrowie psychiczne i fizyczne. Najlepiej smakuje prosto z łowiska. Nie zdejmuj skórki, ale zawsze układaj ją w naczyniu do pieczenia stroną do dołu. Lekko posolić mięso. Nie trzeba dodawać zbyt wielu ziół, mięso samo w sobie ma przyjemny smak. Łosoś jest doskonały wędzony, marynowany, grillowany, pieczony, smażony lub przyrządzany na tatara.

Przepisy na dania zawierające Łosoś