Tatar z łososia
- 10 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 80Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 352 Kcal
- 28 g białek
- 24 g tłuszczów
- 6 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Filet z łososia oczyść i drobno posiekaj.
2
Dodaj musztardę, kapary, szczypiorek i szalotkę.
3
Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
4
Tatara podziel na 4 identyczne porcje. Na każdej porcji umieść surowe żółtko, posyp sezamem, udekoruj roszponką i ewentualnie dopraw solą i pieprzem do smaku.
5
* Kapary to nierozwinięte pączki kapara ciernistego. W sklepach znajdziesz je zwykle pod postacią marynaty w słonej zalewie lub occie winnym.
Nasza rada
Do tatara dodaj garść suszonego koperku.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Chociaż w tym przepisie pominąłem kapary, nadal była to luksusowa uczta. Uwielbiam wracać do tego przepisu. <3
Tłumaczenie automatyczne
Fajny
Tłumaczenie automatyczne