SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 376 Kcal
  • 29 g białek
  • 18 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 185°C.

2

Bataty oczyść i pokrój albo zetrzyj na plasterki o grubości 2–3 mm.

3

W niewielkim naczyniu wymieszaj serek wiejski, jajka, łyżeczkę oregano, sól i pieprz. Odstaw.

4

Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj drobno posiekaną cebulę i zeszklij ją. Ząbki czosnku zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli, zeszklij (1 minuta).

5

Wrzuć na patelnię mięso mielone i smaż przez 10 minut. Dodaj tymianek, rozmaryn i pomidory, wymieszaj.

6

Przygotuj formę żaroodporną (20 × 40 cm). Pierwszą warstwę ułóż z połowy batatów. Zakryj dno formy, zalej połową sosu pomidorowego i równomiernie przykryj bataty. Następnie wlej połowę sosu serowego i rozsmaruj. Powtórz wszystkie trzy kroki, ostatnią warstwę posyp tartą mozzarellą.

7

Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35–40 minut w temperaturze 175–185°C. Lasagne przed podaniem podziel na 6 porcji.

Nasza rada
Wolisz wegetariańską wersję lasagne? Mięso zastąp drobno posiekaną cukinią z bakłażanem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marteska
15. maja 2022

Lasagne jako takiej nie można się spodziewać, ale naprawdę mi się podobało.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

lucie kukralova
27. kwietnia 2022

Petra Enne
22. kwietnia 2022

ocen_1327412
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu