Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Mozzarella ma śnieżnobiały kolor i cienką, błyszczącą skórkę. Im bardziej dojrzewa, tym bardziej staje się oleista i aromatyczna. Oryginalna Mozzarella jest produkowana z mleka bawolego, ale można też znaleźć inne jej warianty. Występuje w różnych kształtach i rozmiarach. Buffalo mozzarella w ogóle jest świetnym wsparciem każdej diety, nie tylko redukcyjnej. Pod względem energetycznym mozzarella nie jest tak wartościowa, ale zawiera dużo wapnia, który pomaga w walce z osteoporozą. Mozzarella z pomidorami i oliwą z oliwek to nie jedyny sposób, aby się nią delektować. Nie bój się go zapiekać, dodawać do makaronów, sałatek i sosów.