SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kuskus wsyp do salaterki i zalej wrzątkiem (300 ml).

2

Dopraw solą i pieprzem, zostaw pod przykryciem.

3

Woda powinna się całkowicie wchłonąć. Warzywa pokrój w kostkę i wymieszaj z oliwą z oliwek i przyprawami.

4

Przygotowane w ten sposób warzywa

5

rozłóż na blasze i włóż do piekarnika lub ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz przez 15 minut w 180–190°C.

6

Po 10 minutach dodaj orzechy włoskie. Pieczone warzywa wymieszaj z kuskusem i podawaj z siekaną bazylią.

Nasza rada
Do mieszanki warzyw możesz dodać dowolne warzywa, które masz akurat pod ręką, np. paprykę czy warzywa korzeniowe.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Dana Štetinová
15. kwietnia 2024

Petra Kocsán
29. lutego 2024

Bardzo smaczne, proste, ale niezbyt sycące.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1482111
mgghcc882vprivaterelayappleidcom
18. sierpnia 2023

Aby uzyskać super szybki przepis, mam go z kaszą bulgur zamiast kuskusu i jest pyszny

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1449508
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu