SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.

2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i smaż przez 4–5 minuty na średnim ogniu.

3

Dodaj pieczarki i ziemniaki. Smaż przez kolejnych 5 minut.

4

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kminek, słodką paprykę, suszone grzyby i czosnek. Dokładnie wymieszaj, podlej bulionem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.

6

Następnie dodaj do potrawki ciecierzycę, śmietanę i suszony majeranek. Wymieszaj i duś jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu.

7

Gotowy gulasz dopraw solą i pieprzem, podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Janikasify
31. stycznia 2024

Gulasz jest bardzo smaczny, mimo że nie ma w nim mięsa. Polecam!

Tłumaczenie automatyczne

beaszu2324
12. kwietnia 2023

prosto, szybko i pysznie :)

Míša Fenclová
13. stycznia 2023

Wielka uczta! Przyprawę do gulaszu zrobiłam z naparstnicy, dodałam pory i łodygi, które miałam w lodówce i nie mogę się nachwalić :)

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1136608
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu