
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i smaż przez 4–5 minuty na średnim ogniu.
Dodaj pieczarki i ziemniaki. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, kminek, słodką paprykę, suszone grzyby i czosnek. Dokładnie wymieszaj, podlej bulionem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Następnie dodaj do potrawki ciecierzycę, śmietanę i suszony majeranek. Wymieszaj i duś jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu.
Gotowy gulasz dopraw solą i pieprzem, podziel na porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wielka uczta! Przyprawę do gulaszu zrobiłam z naparstnicy, dodałam pory i łodygi, które miałam w lodówce i nie mogę się nachwalić :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego