Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Kminek uważany jest za jedną z najstarszych przypraw, używaną już od epoki kamiennej. Istnieje kilka rodzajów - kminek wodny, rzymski lub czarny - i różnią się one smakiem. Zawiera antyoksydanty, białko, węglowodany, błonnik, minerały, kwasy tłuszczowe omega 3 i 6, kwas foliowy, wit. A, B, C i E oraz inne substancje. Dlaczego kminek jest zdrowy? Działa moczopędnie, wzmaga apetyt, wspomaga odporność, wspomaga trawienie, dezynfekuje jelita i pomaga przy wzdęciach. Kminek może być stosowany jako składnik różnych potraw, na mięsie, w ziemniakach, kapuście, zupach, sałatkach, itp.