Zupa z boczniaków
- 10 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Jeszcze nie ma grzybów? Kup boczniaki i zrób z nich aromatyczny rosół. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, wegetariański, niskokaloryczny i pełen witamin.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 133 Kcal
- 4 g białek
- 8 g tłuszczów
- 11 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Boczniaki umyj i pokrój. Szalotki drobno posiekaj.
2
W garnku rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj posiekają szalotkę i podsmaż ją na wolnym ogniu, aż się zeszkli i zmięknie (potrwa to ok. 3 minuty).
3
Dodaj pokrojone boczniaki. Grzyby i cebulkę duś na wolnym ogniu przez 5 minut.
4
Dodaj mieloną paprykę i kminek, podlej bulionem warzywnym. Przykryj garnek pokrywką i gotuj przez 25 minut na wolnym ogniu.
5
Ugotowaną zupę dopraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem, a na koniec udekoruj świeżym majerankiem i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
mniam 🙂
Tłumaczenie automatyczne
Smakowało całej rodzinie, ja tylko trochę zagęściłam mąką ryżową.
Tłumaczenie automatyczne