SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 133 Kcal
  • 4 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Boczniaki umyj i pokrój. Szalotki drobno posiekaj.

2

W garnku rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj posiekają szalotkę i podsmaż ją na wolnym ogniu, aż się zeszkli i zmięknie (potrwa to ok. 3 minuty).

3

Dodaj pokrojone boczniaki. Grzyby i cebulkę duś na wolnym ogniu przez 5 minut.

4

Dodaj mieloną paprykę i kminek, podlej bulionem warzywnym. Przykryj garnek pokrywką i gotuj przez 25 minut na wolnym ogniu.

5

Ugotowaną zupę dopraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem, a na koniec udekoruj świeżym majerankiem i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Monika Hřibová
19. lutego 2023

Świetny przepis. Zaraz dodam do ulubionych.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

LuSs Calie
02. września 2022

Ňufka Ňufka
05. kwietnia 2022

Dla mnie trochę grubszy, ale poza tym bardzo dobry. Cała rodzina jadła, ja dodałem ziemniaka.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu