![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Kapustę pokrój w paski.
W garnku rozgrzej olej i na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj kapustę, podlej bulionem i zagotuj.
Dodaj sól, pieprz, kminek i majeranek. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, do miękkości kapusty.
Zblenduj blenderem ręcznym na gładki krem, dodaj śmietanę, wymieszaj.
Udekoruj prażonymi nasionami słonecznika i świeżym majerankiem, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonała zupa
Tłumaczenie automatyczne
👍
Pomysłowa zupa, zamiast zwykłego kminku dodałam kminek i jednego ziemniaka. 👌
Tłumaczenie automatyczne