SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Dymkę drobno posiekaj. W garnku rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną cebulkę i smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj utarty imbir i pokrojoną marchewkę. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejnych 10 minut. Podlej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości na średnim ogniu przez ok. 25 minut.

2

Ugotowaną zupę zdejmij z ognia i pozostaw do przestygnięcia, a następnie zblenduj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, mielonym chili i sokiem pomarańczowym.

3

Zupę podziel na 3 porcje, każdą z nich udekoruj 1 łyżką kwaśnej śmietany i podawaj.

Nasza rada
Aby uzyskać bardziej egzotyczne danie, do zupy możesz dodać świeżą kolendrę.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Šárka Boumová
17. października 2023

Laďka Kadlčíková
26. października 2022

pyszny, słodki smak z chili

Tłumaczenie automatyczne

krikro
18. czerwca 2022

mňamka

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu