SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Ugotowaną ciecierzycę odcedź i wymieszaj z chili, oliwą z oliwek i solą. Mieszankę wsyp na blachę pokrytą papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C przez około 30 minut.

3

W międzyczasie przygotuj zupę. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, wyciśnięty czosnek, kolendrę, kminek i duś przez 12–15 minut.

4

Zawartość garnka zalej bulionem warzywnym, przykryj pokrywką i gotuj przez 30 minut.

5

Zupę pozostaw do ostygnięcia, zmiksuj za pomocą blendera ręcznego i dopraw do smaku solą, pieprzem i octem winnym.

6

Zupę serwuj z prażoną ciecierzycą i sezamem.

Nasza rada
Prażona ciecierzyca pasuje do wszystkich zup. To również doskonała chrupka przekąska do filmu czy serialu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

jogscher
07. stycznia 2024

Pyszne, zrobię kilka razy 😉.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1470407
Yveta Jedináková
24. września 2023

Gotuję okazjonalnie, bardzo dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Mary <3
31. lipca 2023

Świetnie!

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1115522
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu