Zupa szpinakowa
- 15 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 216 Kcal
- 7 g białek
- 15 g tłuszczów
- 13 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
W dużym garnku rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż na niej drobno posiekaną dymkę i szalotkę.
2
Wrzuć go garnka umyty szpinak i duś przez 5 minut.
3
Podlej bulionem, przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut.
4
Po 10 minutach zdejmij zupę z ognia, dodaj 3 ząbki czosnku przetarte przez praskę i zmiksuj na krem blenderem ręcznym.
5
Dopraw zupę solą i pieprzem oraz śmietaną sojową.
6
Podawaj z jajkiem sadzonym albo wędzonym łososiem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszna
pyszna zupa bez jednego błędu!
Tłumaczenie automatyczne
Świetna zupa, dość charakterystyczny smak dzięki przyprawom.
Tłumaczenie automatyczne