SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż na niej drobno posiekaną dymkę i szalotkę.

2

Wrzuć go garnka umyty szpinak i duś przez 5 minut.

3

Podlej bulionem, przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut.

4

Po 10 minutach zdejmij zupę z ognia, dodaj 3 ząbki czosnku przetarte przez praskę i zmiksuj na krem blenderem ręcznym.

5

Dopraw zupę solą i pieprzem oraz śmietaną sojową.

6

Podawaj z jajkiem sadzonym albo wędzonym łososiem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Vlastice
24. marca 2021

pyszna zupa bez jednego błędu!

Tłumaczenie automatyczne

terezka.pf
21. marca 2021

Świetna zupa, dość charakterystyczny smak dzięki przyprawom.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu