![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W dużym garnku rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż na niej drobno posiekaną dymkę i szalotkę.
Wrzuć go garnka umyty szpinak i duś przez 5 minut.
Podlej bulionem, przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut.
Po 10 minutach zdejmij zupę z ognia, dodaj 3 ząbki czosnku przetarte przez praskę i zmiksuj na krem blenderem ręcznym.
Dopraw zupę solą i pieprzem oraz śmietaną sojową.
Podawaj z jajkiem sadzonym albo wędzonym łososiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszna zupa bez jednego błędu!
Tłumaczenie automatyczne
Świetna zupa, dość charakterystyczny smak dzięki przyprawom.
Tłumaczenie automatyczne