SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 50Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 305 Kcal
  • 5 g białek
  • 19 g tłuszczów
  • 30 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Marchewkę obierz i pokrój w drobną kostkę.

2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i ją zeszklij.

3

Na patelnię dorzuć drobno pokrojoną marchewkę, a następnie posiekaną papryczkę chili.

4

Smaż wszystko przez około 1 minutę, zalej bulionem i zagotuj.

5

Gotuj tak długo, aż marchewka zmięknie (około 30 minut).

6

Zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i zmiksuj blenderem ręcznym.

7

Następnie przetrzyj przez sito, dodaj skórkę z limonki, dopraw solą i pieprzem.

8

Zupę podaj z grzankami z chleba, opieczonymi na suchej patelni.

Nasza rada
Zupę możesz doprawić prażonymi pestkami dyni lub sezamu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Jayne13
06. grudnia 2023

Najlepsza zupa marchewkowa jaką kiedykolwiek jadłam. Bardzo lubię gotować.

Tłumaczenie automatyczne

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
14. listopada 2023

Wyśmienita, jak wszystkie zupy od Jeme zdravo 🙂 a skórka z limonki nadaje jej perfekcji 🙂

Tłumaczenie automatyczne

Mary <3
25. września 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu