
Jemy zdrowo i smacznie

Marchewkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i ją zeszklij.
Na patelnię dorzuć drobno pokrojoną marchewkę, a następnie posiekaną papryczkę chili.
Smaż wszystko przez około 1 minutę, zalej bulionem i zagotuj.
Gotuj tak długo, aż marchewka zmięknie (około 30 minut).
Zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i zmiksuj blenderem ręcznym.
Następnie przetrzyj przez sito, dodaj skórkę z limonki, dopraw solą i pieprzem.
Zupę podaj z grzankami z chleba, opieczonymi na suchej patelni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała zupa
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Niesamowity pięknie doprawiony ❤️❤️
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Świetnie 👏👏👏
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego