![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Marchewkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i ją zeszklij.
Na patelnię dorzuć drobno pokrojoną marchewkę, a następnie posiekaną papryczkę chili.
Smaż wszystko przez około 1 minutę, zalej bulionem i zagotuj.
Gotuj tak długo, aż marchewka zmięknie (około 30 minut).
Zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i zmiksuj blenderem ręcznym.
Następnie przetrzyj przez sito, dodaj skórkę z limonki, dopraw solą i pieprzem.
Zupę podaj z grzankami z chleba, opieczonymi na suchej patelni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Najlepsza zupa marchewkowa jaką kiedykolwiek jadłam. Bardzo lubię gotować.
Tłumaczenie automatyczne
Wyśmienita, jak wszystkie zupy od Jeme zdravo 🙂 a skórka z limonki nadaje jej perfekcji 🙂
Tłumaczenie automatyczne