SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Papryczka chili

Na świecie istnieje kilkaset odmian papryczek chili. A dlaczego się palą? Ponieważ zawierają składnik kapsaicynę, która działa nie tylko jako przeciwutleniacz, ale także jako naturalny antybiotyk. Nasiona chili mogą przerwać reumatoidalne zapalenie stawów, gonty, wrzody żołądka, skurcze lub gorączkę. Wspomogą one prawidłowe funkcjonowanie serca. Są one bogatym źródłem błonnika, wit. A, B i C, potas, żelazo i wapń. Możesz użyć przypraw chili do przygotowania mięsa, zup lub sosów, jeśli chcesz nadać mu niezbędny smak. Na intensywność spalania ma wpływ długość gotowania. Im dłużej żywność jest gotowana, tym silniejsze stają się ich właściwości. Popularne są papryczki chilli w formie pasty.

Przepisy na dania zawierające Papryczka chili