![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Grzyby namocz w wodzie.
Przygotuj białą zasmażkę. W głębokim garnku rozgrzej 2 łyżki masła. Na roztopione masło wsyp mąkę i wymieszaj. Po około 1 minucie zalej zasmażkę bulionem, przykryj garnek pokrywką i zagotuj.
W międzyczasie przygotuj warzywa. Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę umyj, obierz i drobno pokrój. Wrzuć do garnka z wrzącym bulionem, przykryj i gotuj do miękkości, przez 30–35 minut.
Część albo całość zupy zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Na koniec dodaj do zupy odcedzone grzyby, wyciśnięty czosnek, majeranek, sól i pieprz. Każdą porcję zupy posyp świeżą natką pietruszki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie!
Tłumaczenie automatyczne