SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej łyżkę masła i olej, cebulkę drobno posiekaj i szybko podsmaż na dużym ogniu.

2

Dodaj selera pokrojonego w kostkę i pora, podsmażaj przez 2 minuty.

3

Do garnka wyciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj rozmaryn i grzyby pokrojone w ćwiartki, zalej bulionem warzywnym. Gotuj przez 25–30 minut, aż grzyby zmiękną. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada
Do zupy możesz użyć grzybów mrożonych lub suszonych.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Barbora Polášková
21. sierpnia 2023

Dobra zupa! Bałam się ilości cebuli i grzybów na podaną objętość bulionu, ale ostatecznie wyszło dobrze 🙂 Zupę poprawiłam smażonym boczkiem i następnym razem dodam ziemniaki.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1377682
miša honzova
15. czerwca 2023

Doskonały. Zrobiłam z połowy porcji i wyszło mi tylko 250g pieczarek, dodałam jedną marchewkę. Na początku w ogóle nie wierzyłam w rozmaryn, ale w końcu to była wisienka na torcie. Następnym razem dodam małego ziemniaka, inaczej nie mam na co narzekać.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1429902
Brygida Zdrzalek
22. kwietnia 2023

bardzo smaczna..polecam

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu