SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 94 Kcal
  • 5 g białek
  • 4 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 porcje

Sposób przygotowania

1

W garnku rozgrzej łyżkę masła i olej, cebulkę drobno posiekaj i szybko podsmaż na dużym ogniu.

2

Dodaj selera pokrojonego w kostkę i pora, podsmażaj przez 2 minuty.

3

Do garnka wyciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj rozmaryn i grzyby pokrojone w ćwiartki, zalej bulionem warzywnym. Gotuj przez 25–30 minut, aż grzyby zmiękną. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada
Do zupy możesz użyć grzybów mrożonych lub suszonych.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marián Maroš
22. marca 2023

...jakość zupy zapewniły ręcznie zbierane dęby, modrzew, borówka i dziewanna :) Na gęsto najlepiej.

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

ocen_1404933
Haňule Hálová
22. października 2022

Dodałam dodatkowe warzywa (marchew, por, seler) i luksus 👍😊

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1259391
Veronika Hricová
20. września 2022

Musiałem go wylać, nie było smaczne

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu