
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek i podsmaż na niej drobno posiekaną białą cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu. Dopraw do smaku wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i słodką papryką.
Dodaj puszkę krojonych pomidorów (razem z zalewą), patelnię przykryj pokrywką i duś przez 10–15 minut.
W międzyczasie z cukinii odetnij górną część i wydrąż miąższ.
Cukinie umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia, nafaszeruj je smażonym mięsem i posyp parmezanem. Blachę nakryj folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 170–180°C przez 25–30 minut.
Na upieczonych cukiniach umieść plasterki awokado i posyp je świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre, bardzo nam smakowało, zrobiłam według przepisu, tylko pomidory były domowej roboty.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczne, po prostu nie napełniłem go cukinią
Tłumaczenie automatyczne
Super inspiracja, cukinię upiekłam i podałam z pieczonymi w piecu ziemniakami 😊
Tłumaczenie automatyczne