SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij rybę z lodówki, żeby miała temperaturę pokojową.

2

Groszek umieść w salaterce, zalej ciepłą wodą i pozostaw do rozmrożenia. Następnie odsącz na durszlaku.

3

Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę.

4

Rozgrzej olej. Na średnim ogniu usmaż na złoto pokrojoną cebulę i ziemniaka.

5

Dodaj groszek, zalej bulionem i gotuj przez 15 minut do miękkości.

6

Do ugotowanych warzyw dodaj koperek i miętę. Zblenduj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

7

Sandacza pokrój na filety. Posmaruj olejem, mocno rozgrzej patelnię i grilluj na średnim ogniu przez 5 minut z obu stron. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

8

Podawaj z puree z groszku.

Nasza rada
Danie udekoruj garścią świeżego groszku, kilkoma gałązkami koperku i listkami świeżej mięty.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucik Lucik
03. lutego 2023

świetny

Tłumaczenie automatyczne

Ňufka Ňufka
11. stycznia 2022

Pożyczyłem tylko puree z przepisu i zrobiłem go na kieszonkę z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Dałem tylko więcej niż garść listków mięty, aby poczuła się więcej i była świetna yummy

Tłumaczenie automatyczne

Soňa Orlová
22. maja 2021

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu