Sandacz z puree z groszku
- 70 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 528 Kcal
- 47,9 g białek
- 18,4 g tłuszczów
- 36,3 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Co najmniej godzinę przed przygotowaniem dania wyjmij rybę z lodówki, żeby miała temperaturę pokojową.
Groszek umieść w salaterce, zalej ciepłą wodą i pozostaw do rozmrożenia. Następnie odsącz na durszlaku.
Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej olej. Na średnim ogniu usmaż na złoto pokrojoną cebulę i ziemniaka.
Dodaj groszek, zalej bulionem i gotuj przez 15 minut do miękkości.
Do ugotowanych warzyw dodaj koperek i miętę. Zblenduj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sandacza pokrój na filety. Posmaruj olejem, mocno rozgrzej patelnię i grilluj na średnim ogniu przez 5 minut z obu stron. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z puree z groszku.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetny
Tłumaczenie automatyczne
Pożyczyłem tylko puree z przepisu i zrobiłem go na kieszonkę z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Dałem tylko więcej niż garść listków mięty, aby poczuła się więcej i była świetna yummy
Tłumaczenie automatyczne