SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Sposób przygotowania

1

Obierz cebulę, marchewkę i selera. Wszystkie warzywa bardzo drobno pokrój.

2

Do dużego garnka wlej 2 łyżki oliwy i rozgrzej ją na średnim ogniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 4–5 minuty.

3

Na cebulkę wrzuć resztę warzyw, mięso mielone, przecier i suszone oregano. Smaż na średnim ogniu przez kolejnych 6–7 minut.

4

Dodaj bulion drobiowy, pomidory z puszki, ocet winny oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–30 minut.

5

W dużym garnku zagotuj 2 l wody. Kiedy woda zacznie wrzeć, osól ją i wrzuć makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 15 minut). Odcedź.

6

Podziel makaron na 4 porcje, polej sosem bolońskim, posyp tartym parmezanem i drobno posiekaną świeżą bazylią.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marianka Žilková
03. czerwca 2022

Smakowało wyśmienicie. Ale następnym razem też miksuję warzywa.

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

ocen_1337623
Zuzi Kamišová
26. lutego 2022

Świetny sos, kochamy całą rodzinę.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

kaac.iik
05. lutego 2022

mňamka! 😋.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1176207
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu