
Jemy zdrowo i smacznie

Obierz cebulę, marchewkę i selera. Wszystkie warzywa bardzo drobno pokrój.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oliwy i rozgrzej ją na średnim ogniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 4–5 minuty.
Na cebulkę wrzuć resztę warzyw, mięso mielone, przecier i suszone oregano. Smaż na średnim ogniu przez kolejnych 6–7 minut.
Dodaj bulion drobiowy, pomidory z puszki, ocet winny oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–30 minut.
W dużym garnku zagotuj 2 l wody. Kiedy woda zacznie wrzeć, osól ją i wrzuć makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 15 minut). Odcedź.
Podziel makaron na 4 porcje, polej sosem bolońskim, posyp tartym parmezanem i drobno posiekaną świeżą bazylią.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonałe połączenie, dodałam więcej wody, żeby było trochę gęstsze, poza tym absolutnie niesamowity smak
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Smakowało wyśmienicie. Ale następnym razem też miksuję warzywa.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Świetny sos, kochamy całą rodzinę.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego