SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż drobno posiekaną szalotkę.

2

Dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli.

3

Sukcesywnie dolewaj porcje bulionu; kiedy wchłonie się jedna, dodaj kolejną.

4

Jeżeli skończy Ci się bulion, możesz użyć zwykłej wody. W ten sposób ugotuj ryż al dente.

5

Dodaj tymianek, rozmaryn i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.

6

Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.

7

Wrzuć czosnek pokrojony w plasterki i krewetki. Smaż przez 5 minut.

8

Dodaj krewetki do ugotowanego ryżu i skrop wszystko sokiem z cytryny.

9

Podziel na 4 porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Jakub Stejskal
27. marca 2024

Przepis jest świetny, risotto bardzo mi smakuje, zamiast zwykłych krewetek dodaję krewetki w sosie chili z Lidla, ułatwia to przygotowanie, dodaje smaku i nie musi być aż tak dużo innych przypraw. Największy zarzut dla mnie to to, że w przepisie jest napisane, że jest na 4 porcje, ja mam dwie i wtedy mi głupio :)

Tłumaczenie automatyczne

PGali
09. września 2023

Bardzo dobry. Pachnący. Nie dodałam pietruszki, ale jest pyszne. I naprawdę proste ❤️

Tłumaczenie automatyczne

Zuzana Hlavičková
06. lipca 2023

Bardzo dobrze 👌🏻

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu