SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Na gorącą oliwę wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją przez 5–7 minut na średnim ogniu, aż uzyska złocisty kolor. Następnie dodaj pokrojoną marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez kolejnych 8–10 minut. Dodaj mięso, sól, pieprz, przecier pomidorowy, cukier i ocet. Podsmażaj przez 5–7 minut na średnim ogniu.

2

Kiedy mięso się zetnie, a warzywa uzyskają chrupiącą skorupkę, podlej ragout bulionem i wodą. Dodaj przyprawy. Przykryj i duś na małym ogniu przez 1,5–2 godziny, aż mięso całkowicie zmięknie. Następnie wyjmij je, a warzywa w garnku zmiksuj za pomocą blendera ręcznego na gładki sos (blenduj przez 3–4 minuty aż do uzyskania kremu). Następnie włóż mięso z powrotem do garnka i dopraw sos do smaku solą i pieprzem. Wrzuć pokrojone pieczarki, przykryj pokrywką i duś przez kolejnych 10–12 minut na średnim ogniu.

3

Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

Nasza rada
Podawaj z chlebem na zakwasie lub puree ziemniaczanym.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

milisa 1
21. marca 2024

Dodałam mniej wody, sosu nie wymieszałam, jako dodatek podałam ryż i było rewelacyjnie.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1158718
Melounek12
16. września 2023

Mniam

Tłumaczenie automatyczne

Zuzana Kotásková
07. czerwca 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu