SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 468 Kcal
  • 17 g białek
  • 14 g tłuszczów
  • 64 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Na patelni rozgrzej olej rzepakowy, dodaj grzyby oraz ciecierzycę i podsmażaj przez 3 minuty.

2

Dodaj tymianek, oregano i pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażaj jeszcze przez minutę.

3

Dodaj 150 ml bulionu warzywnego, sok z cytryny, sól i pieprz. Gotuj przez ok. 5 minut.

4

W drugim garnku zagotuj pozostały bulion (1500 ml) z mlekiem.

5

Następnie dodaj polentę i gotuj przez 4 minuty, ciągle mieszając.

6

Dodaj drobno startą mozzarellę, wymieszaj i zdejmij z ognia.

7

Polentę podziel na 4 porcje i podawaj z grzybami i ciecierzycą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Dana Hollá
28. czerwca 2022

Dana Šnourová
27. stycznia 2022

Zaskakująco doskonałe.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

honzabarton
14. października 2021

ocen_1144275
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu