SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 80Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 455 Kcal
  • 14 g białek
  • 21 g tłuszczów
  • 54 g węglowodanów

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Cukinię zetrzyj na tarce, posól i przełóż na sitko umieszczone nad salaterką.

2

Pozostaw na 10–15 minut do odsączenia, a następnie wyciśnij pozostałą wodę.

3

Cukinię wymieszaj z płatkami owsianymi i jajkiem.

4

Dodaj wyciśnięty czosnek, dopraw solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową.

5

Na patelni roz - grzej klarowane masło.

6

Z ciasta uformuj placuszki i smaż na klarowanym maśle przez 3 minuty z każdej strony

Nasza rada
Klarowane masło (ghi) pochodzi z tradycyjnej kuchni indyjskiej. Z masła w procesie klarowania usuwa się białka, dzięki czemu jest ono dłużej przydatne do spożycia i można je przechowywać w wyższych temperaturach.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

nika.zdarska@gmail.com
14. września 2024

Musiałam dodać więcej wody, w przepisie było za dużo płatków. W przeciwnym razie bardzo dobre, na pewno trzeba je odpowiednio doprawić i dodałem też dip.

Tłumaczenie automatyczne

Mísa Pučelíková
20. lipca 2024

Znakomicie, ale dałam tylko połowę płatków

Tłumaczenie automatyczne

Elka01
07. maja 2024

Pekka 😍 Robiłam to już kilka razy :)

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu