![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.
Ugotowane brokuły zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki, parmezan i żółty ser utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj mąkę orkiszową, skrobię ziemniaczaną, jajka, 2 łyżki oliwy, drobno posiekaną pietruszkę, mieloną gałkę muszkatołową, mielony kminek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Formuj z masy kotleciki o średnicy 7 cm i grubości ok. 2 cm. Ułóż je na przygotowanej blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–33 minuty w temperaturze 180–185°C.
Gotowe kotleciki podziel na porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jest pyszne, jest pyszne
Tłumaczenie automatyczne
Upiekłam klopsiki we frytownicy na gorące powietrze i wyszły rewelacyjnie. Zainspirowana komentarzami dodałam dip czosnkowy. Najlepszy przepis 🤩
Tłumaczenie automatyczne
Boskie😍
Tłumaczenie automatyczne