SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 185–190°C. Przygotuj głęboką patelnię żaroodporną.

2

Obierz marchewkę, cebulę i selera. Pokrój warzywa w drobną kostkę.

3

Umyj, osusz i przekrój udka z kurczaka na pół, oddzielając „pałkę” od górnej części uda.

4

Rozgrzej na patelni na średnim ogniu 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojone warzywa i smaż przez 7–8 minut na średnim ogniu.

5

Dodaj do warzyw masło, liść laurowy, musztardę dijon, suszony tymianek i suszone jagody jałowca. Smaż wszystko przez 3–4 minuty na średnim ogniu.

6

Do podsmażonych warzyw wlej 400 ml bulionu z kurczaka i ostrożnie włóż udka z kurczaka, kierując je pionowo do góry. Wstaw patelnię do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 50–55 minut w temperaturze 185–190°C.

7

Podawaj od razu po upieczeniu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klára Baksová
22. lutego 2024

Darina Kapicova
15. stycznia 2024

Tereza Mynářová
10. października 2023

szczyt

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu