
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 185–190°C. Przygotuj głęboką patelnię żaroodporną.
Obierz marchewkę, cebulę i selera. Pokrój warzywa w drobną kostkę.
Umyj, osusz i przekrój udka z kurczaka na pół, oddzielając „pałkę” od górnej części uda.
Rozgrzej na patelni na średnim ogniu 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojone warzywa i smaż przez 7–8 minut na średnim ogniu.
Dodaj do warzyw masło, liść laurowy, musztardę dijon, suszony tymianek i suszone jagody jałowca. Smaż wszystko przez 3–4 minuty na średnim ogniu.
Do podsmażonych warzyw wlej 400 ml bulionu z kurczaka i ostrożnie włóż udka z kurczaka, kierując je pionowo do góry. Wstaw patelnię do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 50–55 minut w temperaturze 185–190°C.
Podawaj od razu po upieczeniu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
szczyt
Tłumaczenie automatyczne