Klopsy z tuńczyka
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 5 porcje
Ten przepis muszą obowiązkowo wypróbować wszyscy fani ryb. A jeżeli nie przepadasz za rybami? Gwarantujemy, że po przyrządzeniu tego dania zaczniesz. Przepis na klopsy z tuńczyka pochodzi z naszej książki kucharskiej Jemy zdrowo – szybko i prosto. Już ją masz? Jeżeli tak, daj znać, który przepis jest Twoim ulubionym.
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 88Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 230 Kcal
- 17 g białek
- 10 g tłuszczów
- 19 g węglowodanów
Składniki
5 porcje
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
W międzyczasie przygotuj kaszę gryczaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3
Obierz marchewki, oczyść je i zetrzyj na drobnej tarce razem z tofu.
4
W dużej misce wymieszaj ugotowaną kaszę gryczaną ze startą marchewką, tofu, tuńczykiem, jajkami, musztardą i siemieniem lnianym. Doprawić mieszankę solą i pieprzem.
5
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i uformuj z masy placki. Piec przez 25 minut w temperaturze 170-180°C.
6
Podziel upieczone klopsiki na 5 talerzy i podawaj.
Nasza rada
Zamiast kaszy gryczanej możesz użyć np. zalegającego w lodówce ryżu.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
niestety nie smakwał, bo go nie zrobiłam, gdyż podany jest w nieznanym mi języku :(
To było bardzo smaczne
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne