SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Tofu

Tofu to soja zmielona i ugotowana w mleku sojowym, które następnie jest ścinane podpuszczką mineralną. Może być miękki lub twardy. Naturalne tofu ma neutralny smak i może być przygotowywane na wiele sposobów. W sklepach można znaleźć również tofu wędzone i marynowane. Tofu jest lekkostrawne i nadaje się dla wrażliwych żołądków. Jest to pożywne pożywienie, ponieważ zawiera dużą ilość białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale mało węglowodanów i nie zawiera cholesterolu. Jest również bogaty w wapń, sód, potas, fosfor oraz witaminy z grupy B i E. Pakowany jest w solankę, którą zawsze należy wylać przed dalszą obróbką. Można je grillować, zastępować nimi ser lub przyrządzać z nich desery.

Przepisy na dania zawierające Tofu