
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

W garnku rozgrzej olej i klarowane masło, dodaj mięso pokrojone w kostkę i smaż przez ok. 5 minut na średnim ogniu.
Dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż na mocnym ogniu przez 3–4 minuty, posyp mieloną papryką, wymieszaj, dodaj przecier pomidorowy, ponownie wymieszaj i podlej 300 ml bulionu.
Przykryj garnek pokrywką i duś do miękkości przez ok. 1 godzinę. W trakcie gotowania podlewaj mięso resztką bulionu.
Kiedy gulasz będzie gotowy, dodaj do niego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, majeranek, sól i pieprz.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Tak więc ten przepis trochę mnie rozczarował, bo żeby napisać czas na gotowanie gulaszu wołowego 1 godzinę, zastosował się do przepisu, więc tak naprawdę nie wychodzi z tego dobry gulasz.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego