SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.

2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i smaż przez 4–5 minuty na średnim ogniu.

3

Dodaj pieczarki i ziemniaki. Smaż przez kolejnych 5 minut.

4

Następnie dodaj przecier pomidorowy, kminek, słodką paprykę, suszone grzyby i czosnek. Dokładnie wymieszaj, podlej bulionem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Przykryj i duś na średnim ogniu przez 15–17 minut, aż ziemniaki zmiękną.

6

Następnie dodaj do potrawki ciecierzycę, śmietanę i suszony majeranek. Wymieszaj i duś jeszcze przez 5 minut na średnim ogniu.

7

Gotowy gulasz dopraw solą i pieprzem, podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Brunova
22. czerwca 2025

Świetnie, tylko trochę mniej grzybów

Tłumaczenie automatyczne

Małdonia RQ
05. września 2024

smaczne

Janikasify
31. stycznia 2024

Gulasz jest bardzo smaczny, mimo że nie ma w nim mięsa. Polecam!

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu