SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 339 Kcal
  • 33 g białek
  • 21 g tłuszczów
  • 4 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C i przygotuj brytfannę 25 × 30 cm.

2

Na patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i masło.

3

Na rozgrzany tłuszcz wsyp drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty, ciągle mieszając. Po usmażeniu zdejmij z patelni i przesyp do dużej miski.

4

Dodaj oba rodzaje mięsa mielonego, majeranek, jajka, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Mieszaj aż do połączenia wszystkich składników, co powinno potrwać ok. 10 minut.

5

Następnie wlej do brytfanny 200 ml wody. Uformuj z masy owalny kształt i umieść ją w brytfannie.

6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 195–200°C przez 45–50 minut.

7

Pokrój pasztet na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klara Šťastná
15. lutego 2023

Lucka Gareisová
17. grudnia 2022

Najlepsza klopsik mięsny, jaki kiedykolwiek jadłem. Podlewałam co 10 minut i wcale nie było sucho 🙂 Nic nie musiałam poprawiać w przepisie 👌

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

PéťaT.
20. lipca 2022

Rewelacyjne :) Aby klops nie wysechł, należy go kilkakrotnie posypać proszkiem do pieczenia podczas pieczenia :)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu