SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C i przygotuj brytfannę 25 × 30 cm.

2

Na patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i masło.

3

Na rozgrzany tłuszcz wsyp drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty, ciągle mieszając. Po usmażeniu zdejmij z patelni i przesyp do dużej miski.

4

Dodaj oba rodzaje mięsa mielonego, majeranek, jajka, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Mieszaj aż do połączenia wszystkich składników, co powinno potrwać ok. 10 minut.

5

Następnie wlej do brytfanny 200 ml wody. Uformuj z masy owalny kształt i umieść ją w brytfannie.

6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 195–200°C przez 45–50 minut.

7

Pokrój pasztet na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

anetslavikova20icloudcom
05. marca 2024

Martanka K
02. grudnia 2023

Doskonały!

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1426674
Magdaléna Soukupová
28. października 2023

mój pierwszy klops z kuskusem, zagęściłam go jeszcze trochę płatkami.. delikatność

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu