
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Grzyby namocz w wodzie.
Przygotuj białą zasmażkę. W głębokim garnku rozgrzej 2 łyżki masła. Na roztopione masło wsyp mąkę i wymieszaj. Po około 1 minucie zalej zasmażkę bulionem, przykryj garnek pokrywką i zagotuj.
W międzyczasie przygotuj warzywa. Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę umyj, obierz i drobno pokrój. Wrzuć do garnka z wrzącym bulionem, przykryj i gotuj do miękkości, przez 30–35 minut.
Część albo całość zupy zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Na koniec dodaj do zupy odcedzone grzyby, wyciśnięty czosnek, majeranek, sól i pieprz. Każdą porcję zupy posyp świeżą natką pietruszki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie!
Tłumaczenie automatyczne