SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Przed gotowaniem zupy namaczaj fasolę w wodzie przez przynajmniej 3 godziny. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej.

2

Gdy fasola jest gotowa, podsmaż na oleju drobno posiekaną cebulę, następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, a na koniec curry, kmin rzymski i chili. Całość podsmażaj przez ok. 2 minuty.

3

Następnie wlej bulion, dodaj odcedzoną fasolę i doprowadź do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu przez ok. 50 minut.

4

Gotową zupę dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą.

5

Jeśli chcesz, by zupa była rzadsza, możesz dodać więcej wody.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Amelli bous
12. lutego 2024

Świetna zupa, dodałam majeranek i wędzoną paprykę i smakowała jak kiełbasa.. mniam, robiłam ją już trzy razy

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1180656
Anišipka
27. kwietnia 2022

Na pewno będę to robić częściej, zamiast świeżej kolendry miałam tylko w gulokach, które rozgniatałam i dodawałam na końcu, a na wierzchu pietruszkę. uuuzasna chut.🥰

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1294556
Silvie Payen
08. lutego 2022

Doskonała zupa, będę regularnie gotowała.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu