SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużym garnku podsmaż krótko na oliwie z oliwek pokrojoną cebulę.

2

Oprósz ją mąką pełnoziarnistą i zamieszaj. Dodaj wędzoną paprykę i gałkę muszkatołową. Zalej bulionem, do garnka dodaj ciecierzycę i z fasolę.

3

Gotuj przez 10–15 minut, a następnie dodaj kaszę bulgur. Gotuj pod pokrywką przez kolejne 10 minut, dolej śmietanę.

4

Zupę zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem.

5

Podaj ozdobioną świeżą pietruszką

Nasza rada
Zamiast kaszy bulgur możesz użyć pełnoziarnistego kuskusu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Wioleta Żak
12. października 2022

Moja ulubiona, uwielbiam

Renáta Bábiová
28. maja 2022

Chciałem tego do marchewki i ciecierzycy

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1295773
Adéla Drozdíková
29. sierpnia 2021

niewyraźny smak

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu