
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Na średnim ogniu rozgrzej w garnku łyżkę oliwy.
Podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę (3–4 minuty).
Następnie dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, kminek i przyprawę curry. Smaż przez 2 minuty.
Na podsmażone przyprawy wrzuć obranego i pokrojonego w kostkę batata.
Podlej bulionem i gotuj przez 15–20 minut pod przykryciem, do miękkości.
Zdejmij gotową zupę z ognia, pozostaw na chwilę do przestygnięcia i zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej mleko kokosowe i wymieszaj.
Każdą porcję udekorowaliśmy suszonym chili, łyżką mleka kokosowego i siekaną natką marchewki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe i proste. Na pewno znowu będę gotować. :-)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego