SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 50Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 305 Kcal
  • 5 g białek
  • 19 g tłuszczów
  • 30 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Marchewkę obierz i pokrój w drobną kostkę.

2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i ją zeszklij.

3

Na patelnię dorzuć drobno pokrojoną marchewkę, a następnie posiekaną papryczkę chili.

4

Smaż wszystko przez około 1 minutę, zalej bulionem i zagotuj.

5

Gotuj tak długo, aż marchewka zmięknie (około 30 minut).

6

Zdejmij garnek z palnika, dodaj mleko kokosowe i zmiksuj blenderem ręcznym.

7

Następnie przetrzyj przez sito, dodaj skórkę z limonki, dopraw solą i pieprzem.

8

Zupę podaj z grzankami z chleba, opieczonymi na suchej patelni.

Nasza rada
Zupę możesz doprawić prażonymi pestkami dyni lub sezamu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

rg5btyrm6n@privaterelay.appleid.com
26. lipca 2025

Muszę przyznać, że naprawdę podoba mi się ten smak skórki limonki.

Tłumaczenie automatyczne

Marie Brunova
22. czerwca 2025

Doskonałe, smak chili został utracony, ponieważ było świetne

Tłumaczenie automatyczne

fsg52jmgbpprivaterelayappleidcom
24. marca 2025

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu