SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 221 Kcal
  • 3,7 g białek
  • 16,2 g tłuszczów
  • 14,8 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Z porów usuń zewnętrzne liście, korzenie i obeschnięte końcówki. Dokładnie umyj. Pory i szalotkę pokrój w cienkie plasterki.

2

Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut na średnim ogniu.

3

Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 10–15 minut na małym ogniu.

4

Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę.

5

Rozgrzej suchą patelnię i opiecz grzanki na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron (potrwa to ok. 5 minut).

6

Gotową zupę zblenduj blenderem ręcznym i dodaj śmietanę.

7

Dopraw do smaku solą, pieprzem, wrzuć grzanki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Dorota Forrest
12. marca 2023

Zupa znakomita. Nie miałam masła więc por i cebulę smażyłam na oliwie. Do zupy dodałam żytnie crispy z pomidorami i bazylią. Wyborne do tego dania.

erikaaaa
07. marca 2023

Fantastyczne 👍👍👍👍👍👍💗

Tłumaczenie automatyczne

bollacassandra
28. lutego 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu