
Jemy zdrowo i smacznie

Z porów usuń zewnętrzne liście, korzenie i obeschnięte końcówki. Dokładnie umyj. Pory i szalotkę pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut na średnim ogniu.
Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 10–15 minut na małym ogniu.
Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej suchą patelnię i opiecz grzanki na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron (potrwa to ok. 5 minut).
Gotową zupę zblenduj blenderem ręcznym i dodaj śmietanę.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, wrzuć grzanki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zupa znakomita. Nie miałam masła więc por i cebulę smażyłam na oliwie. Do zupy dodałam żytnie crispy z pomidorami i bazylią. Wyborne do tego dania.
Fantastyczne 👍👍👍👍👍👍💗
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego