SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Z porów usuń zewnętrzne liście, korzenie i obeschnięte końcówki. Dokładnie umyj. Pory i szalotkę pokrój w cienkie plasterki.

2

Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut na średnim ogniu.

3

Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 10–15 minut na małym ogniu.

4

Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę.

5

Rozgrzej suchą patelnię i opiecz grzanki na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron (potrwa to ok. 5 minut).

6

Gotową zupę zblenduj blenderem ręcznym i dodaj śmietanę.

7

Dopraw do smaku solą, pieprzem, wrzuć grzanki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Evelin Szikora
24. marca 2024

miskavkagmailcom
01. grudnia 2023

Świetny przepis, dodałam chilli i czosnek, małą puszkę groszku, siemię lniane i kuleczki z ciecierzycy i jest pyszne💚

Tłumaczenie automatyczne

Dorota Forrest
12. marca 2023

Zupa znakomita. Nie miałam masła więc por i cebulę smażyłam na oliwie. Do zupy dodałam żytnie crispy z pomidorami i bazylią. Wyborne do tego dania.

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu