![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Z porów usuń zewnętrzne liście, korzenie i obeschnięte końcówki. Dokładnie umyj. Pory i szalotkę pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut na średnim ogniu.
Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 10–15 minut na małym ogniu.
Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej suchą patelnię i opiecz grzanki na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron (potrwa to ok. 5 minut).
Gotową zupę zblenduj blenderem ręcznym i dodaj śmietanę.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, wrzuć grzanki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe i proste.
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis, dodałam chilli i czosnek, małą puszkę groszku, siemię lniane i kuleczki z ciecierzycy i jest pyszne💚
Tłumaczenie automatyczne