Zupa krem z pora
- 15 min.
- 26 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 221 Kcal
- 3,7 g białek
- 16,2 g tłuszczów
- 14,8 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Z porów usuń zewnętrzne liście, korzenie i obeschnięte końcówki. Dokładnie umyj. Pory i szalotkę pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut na średnim ogniu.
Podlej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 10–15 minut na małym ogniu.
Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej suchą patelnię i opiecz grzanki na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron (potrwa to ok. 5 minut).
Gotową zupę zblenduj blenderem ręcznym i dodaj śmietanę.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, wrzuć grzanki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe i proste.
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis, dodałam chilli i czosnek, małą puszkę groszku, siemię lniane i kuleczki z ciecierzycy i jest pyszne💚
Tłumaczenie automatyczne