
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Pasternak, seler, czosnek i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Najpierw na średnim ogniu podsmaż na złoto cebulę i czosnek, następnie dodaj wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej bulionem, dodaj sól i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż do miękkości. Zblenduj wszystko na gładki krem blenderem ręcznym.
Dopraw do smaku śmietaną, białym pieprzem i solą.
Udekoruj gałązką świeżego tymianku i czerwonym pieprzem. Dodaj kleks śmietany i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Czy ilość pasternaku nie jest podana w przepisie, czy mi się nie udało? 🙃🙂
Tłumaczenie automatyczne