![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej w garnku olej rzepakowy.
Dodaj cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż przez 3 minuty.
Wrzuć pokrojone ziemniaki i buraczki, smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej bulionem i duś pod pokrywką przez ok. 25 minut.
W międzyczasie przygotuj dip jogurtowy.
Wymieszaj jogurt naturalny, 1 łyżeczkę kminu, chrzan i kolendrę. Wstaw na chwilę do lodówki.
Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę blenderem ręcznym i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z dipem jogurtowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dla osób lubiących buraki zdecydowanie świetny przepis, polecam.
Tłumaczenie automatyczne