![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu łyżkę oliwy.
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.
Dodaj do garnka ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i liście laurowe. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty.
Następnie wlej do garnka 1 l bulionu warzywnego, dodaj suszone grzyby, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 25 minut.
Kiedy warzywa zmiękną, dodaj do zupy suszony majeranek i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.
Podziel na 4 porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Absolutnie doskonałe! Na sam koniec dodałam dodatkowo wyciśnięty czosnek. Dodało odpowiedniego smaku.
Tłumaczenie automatyczne