
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Oczyść grzyby i drobno je pokrój. Umyj marchewkę, selera i ziemniaki. Pokrój je w kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuść klarowane masło i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę.
Dodaj grzyby (świeże i suszone) i warzywa, podlej odrobiną bulionu.
Duś przez 5 minut.
Wlej resztę bulionu i dodaj 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę.
Gotuj przez 20 minut, aż warzywa zmiękną.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, a na koniec zabiel śmietaną.
Jeśli chcesz, zblenduj zupę na krem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Absolutnie doskonały i szybki obiad. Dodałam trochę octu, bo lubimy zupę grzybową. 😀
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
To było wspaniałe
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego