SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Oczyść grzyby i drobno je pokrój. Umyj marchewkę, selera i ziemniaki. Pokrój je w kostkę.

2

Na rozgrzanej patelni rozpuść klarowane masło i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę.

3

Dodaj grzyby (świeże i suszone) i warzywa, podlej odrobiną bulionu.

4

Duś przez 5 minut.

5

Wlej resztę bulionu i dodaj 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę.

6

Gotuj przez 20 minut, aż warzywa zmiękną.

7

Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem, a na koniec zabiel śmietaną.

8

Jeśli chcesz, zblenduj zupę na krem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Maria Munkova
20. sierpnia 2022

Doskonała zupa

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Jana Pospíšilová
22. października 2021

Świetny

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

SylvieA
11. marca 2021

Absolutnie doskonały i szybki obiad. Dodałam trochę octu, bo lubimy zupę grzybową. 😀

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu