
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Piekarnik rozgrzej do 160°C. W misce ubij jajka.
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Cebulkę, mozzarellę, szpinak i pomidory posiekaj.
Dodaj składniki do piany jajecznej. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Ciasto rozlej po równo do foremek na muffiny (12 sztuk),
umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 150–160°C przez 8–10 minut.
Muffiny możesz podawać od razu po upieczeniu, jak i po wystygnięciu
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest dobre. Właściwie jest to uniwersalny przepis, ponieważ możesz zmieniać składniki według własnego gustu =) czas w piekarniku musi być o połowę krótszy. Zrobiłam też toast i było idealnie =)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dość rozczarowujące, przyszło mi przepłacać z różnymi gustami. Pieczenie w piekarniku też mnie nie zainspirowało, następnym razem wolałbym go na patelni jako omleta, a też będzie szybciej😉
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego