SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Pokrojoną dynię włóż do garnka, zalej wodą, tak żeby była całkowicie zanurzona, posól.

2

Przykryj garnek i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 20-25 minut do miękkości.

3

Odcedź ugotowaną dynię i przenieś ją do blendera. Dodaj serek śmietankowy i zblenduj wszystko na gładką masę. Dodaj sól, pieprz i tymianek, i ponownie zblenduj.

4

Gotową pastę podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

Nasza rada
Pastę możesz udekorować rzeżuchą i pestkami dyni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolina Skalska
16. października 2023

Pasta pyszna. Do naleśników i pieczywa.

ocen_1314738
Marcelle
22. września 2023

Wyśmienite, do lżejszej wersji dodałam serek twarogowy półtłusty. Można wykorzystać także dynię hokkaido pieczoną w piekarniku.

Tłumaczenie automatyczne

Lenka1987
23. września 2022

doskonałe rozsmarowanie, najlepiej smakujące schłodzone ho

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu