SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Umieść liście szpinaku w dużej misce i zalej je wrzątkiem.

2

Natychmiast wylej wodę i wyciśnij jej nadmiar. Jeśli liście są zbyt duże, niedbale je posiekaj. Wymieszaj szpinak z ricottą, twarogiem i sokiem z cytryny.

3

Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Przechowuj pastę w lodówce i spożyj w ciągu 3 dni. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym lub jako dip do świeżych warzyw.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Petr Folwarczny
19. lutego 2024

Míla Fialová
24. marca 2023

Nie dałam ricotty, tylko kolejny kremowy serek i duże pycha

Tłumaczenie automatyczne

Kateřina Buková
07. marca 2023

nie było ricotty, więc był tylko twarożek, ale i tak całej rodzinie smakowało rewelacyjnie. Jestem mile zaskoczona i na pewno jeszcze to powtórzę :)

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu